Anul școlar 2022-2023

📚 Anul școlar 2022-2023 a fost un an presărat cu numeroase provocări pentru elevi, testându-le reziliența și determinarea în procesul lor de învățare. Cu toate că educația a fost mereu o călătorie complexă, acest an a adus cu sine o serie de dificultăți semnificative.

Provocări

Tranziția

💪 O provocare majoră a fost reprezentată de tranziția de la structura anului școlar pe semestre la împărțirea acestuia pe module. Fiind primul an în care a fost implementată această structură și dat fiind faptul că, în principiu, la sfârșitul fiecărui modul, elevii ar fi trebuit să aibă cel puțin câte o notă, aceste aspecte au dus la acumularea testelor și evaluărilor la majoritatea materiile în ultima săptămână din modul, ceea ce a generat un stres suplimentar pentru elevi. Astfel că volumul mare de materie și ritmul alert al învățării au impus o presiune suplimentară asupra elevilor. Cu programe școlare complexe și numeroase evaluări, mulți dintre ei s-au confruntat cu oboseală și anxietate academică. Gestionarea timpului și prioritizarea sarcinilor au fost cheia pentru a depăși aceste provocări.

Greva în învățământ

💪 O altă provocare a fost greva profesorilor din ultimele săptămâni de școală, mai ales pentru elevii din clasele terminale, care au pierdut ore în care ar fi putut face recapitulări și ar fi putut lucra modele de teste de examen cu profesorii de la clasă. În contextul dat, a fost necesar ca aceștia să recpituleze materia pebtru examene, în mare parte, pe cont propriu.

🥇 Cu toate acestea, în fața tuturor acestor provocări, a existat o resursă valoroasă care a sprijinit procesul de învățare al elevilor: www.matematicaromania.ro. Acest site a devenit un aliat esențial pentru mulți elevi în înțelegerea și rezolvarea problemelor de matematică. Prin conținutul său bine structurat, interactivitatea și explicațiile concise, site-ul a reușit să facă matematica mai accesibilă și mai ușor de înțeles pentru elevi.

👉 Site-ul www.matematicaromania.ro a oferit elevilor o varietate de resurse, exerciții și exemple practice, care i-au ajutat să-și dezvolte abilitățile matematice și să înțeleagă conceptele în profunzime. Prin intermediul acestui site, elevii au avut posibilitatea să-și testeze cunoștințele și să primească feedback util pentru a-și îmbunătăți performanțele.

Concluzie

👏 În concluzie, anul școlar 2022-2023 a fost un an cu provocări semnificative pentru elevi, dar și o oportunitate de dezvoltare și creștere personală. În acest context, www.matematicaromania.ro a fost un partener de încredere în procesul lor de învățare, asigurându-se că matematica a devenit o materie mai accesibilă și mai interesantă pentru toți elevii. 📚Cu astfel de resurse valoroase la îndemână, elevii au putut depăși dificultățile și au învățat să abordeze provocările cu încredere și determinare.

🆓 În noul an școlar, mi-am propus să ofer tuturor elevilor materiale GRATUITE pentru clasele 5-8.

‼️ ÎN PLUS, în anul școlar 2023-2024 ne vom extinde pe clasele 9️⃣➖1️⃣2️⃣ pentru a ajuta cât mai mulți elevi în procesul de învățare la matematică 📚.

Anul școlar 2022-2023

Împreună pentru o educație de calitate.
Cu drag,
Prof. Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *