Meniu

Bacalaureat

Până la examenul de Bacalaureat matematică 2024

Zile
Ore
Minute
Secunde

Vrei să calculăm împreună care este probabiliatea de a lua nota 10 la bacalaureat?

Ai văzut mai sus cât timp mai ai să te pregătești pentru Bacalaureat și te-ai panicat că nu ești pregătit?

Niciodata nu este prea târziu pentru a recupera materia sau pentru a recapitula.

Contactează-mă pentru a ne cunoaște și a face un plan în vederea obținerii notei maxime la examenul de Bacalaureat la matematică.

In acest an școlar examenul la Bacalaureat la matematică se va susține în data de 01.07.2024 la ora 09:00.

Programele pentru Bacalaureat 2024 au fost anunțate, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anuntat revenirea la programele pre pandemiei: „Având în vedere că în anul școlar 2022-2023 nu au fost perioade de întrerupere a școlii, în ipoteza în care nici în anul școlar 2023-2024 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru examenul național de Bacalaureat”.

Pe platforma noastră veți regăsi modele de subiecte și bareme/ variante bacalaureat, subiectele și baremele la Bacalaureat ce au avut loc în ultimii ani și materiale gratuite.

evaluarea națională

Din istorie

În România, încă din perioada interbelică, liceul era conceput ca școală de cultură generală. Specializarea urmând să se facă la universitate sau în școli speciale. În România, în anul 1925, s-a introdus Bacalaureatul de către Dr. Constantin Angelescu, în calitate de Ministru al Instrucțiunii Publice. La acel moment liceul era foarte dificil de absolvit, Bacalaureatul fiind cu adevărat un examen de maturitate[1].

Conform Legii nr. 77/1929 pentru modificare câtorva dispozițiuni ale art. 21 din legea învățământului secundar referitoare la examenul de bacalaureat. ”Absolvenții liceelor de Stat sau particulare, (ale confesiunilor, comunităților și ale particularilor) cu sau fără drept de publicitate, care doresc să continuie studiile în învățământul superior, trebuie să depună un examen de bacalaureat. Scopul acestui examen este de a verifica cunoștințele dobândite de elevi la materiile de studii cele mai importante și mai ales de a dovedi influența studiilor făcute asupra formării cugetării lor. Deci, cu chipul acesta a selecționa dintre absolvenții liceului pe cei care dovedesc că sunt în stare să urmeze cu folos studiile de specializare universitare. ”

  • În anul 2010, 58,92% dintre cei aproape 22.000 absolvenți de clasa a XII-a din București au promovat examenul de bacalaureat. Reprezentând cea mai mică promovabilitate de după 1990. [2]
  • În iulie 2011, mai bine de jumătate din cei peste 200.000 de tineri care au susținut examenul de bacalaureat nu au reușit să obțină nota 6, rata de promovabilitate a ajuns la 45,7%. După contestații, elevii înregistrând cea mai slabă performanță din istoria învățământului[3].

Dacă îți place platforma noastră, te invit și pe pagina noastră de Facebook și Youtube

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email