Meniu

Evaluarea Națională 2024

În acest an școlar examenul la Evaluarea Națională 2024 la matematică se va susține în data de 27.06.2024 ora 09:00.

Aici veți găsi toate informațiile necesare despre Evaluarea Națională 2024. Simulările și testele de antrenament sunt o oportunitate pentru elevi de a se pregăti în mod eficient pentru Evaluarea Națională.

Evaluarea Națională este un subiect de discuție intensă în rândul elevilor și părinților, fiind o perioadă importantă în care elevii pot demonstra cunoștințele acumulate de-a lungul anilor de studiu. În această perioadă, elevii au susținut probe scrise in domeniile limbii române, matematică și limba maternă.

Rezultatele obtinuțe în urma acestor probe vor avea un impact semnificativ asupra viitorului elevilor.

Cu toate acestea, evaluarea națională a fost criticată de unii specialiști. Aceștia au subliniat faptul că aceasta nu poate oferi o imagine completă a potențialului unui elev și că ar trebui să se acorde mai multa atenție altor aspecte, precum creativitatea, abilitatile practice și gândirea critică.

Cu toate acestea, evaluarea națională ramânând un instrument important în evaluarea performanțelor elevilor. Este esential să se continue să se lucreze la îmbunătățirea acestei metode de evaluare, astfel încat să se țină cont și de alte aspecte importante, precum abilitățile și aptitudinile individuale ale fiecărui tânăr.

Pentru a vă pregăti pentru acest examen important, vă recomand să rezolvati subiectele și să vă corectați utilizând baremele de mai jos.

Până la Examenul de Evaluare Națională 2024 matematică

Zile
Ore
Minute
Secunde
Evaluarea Națională 2024

Meditații la matematică pentru Evaluarea Națională?

Mai jos regăsiți subiecte și bareme, Evaluare Națională 2024 matematică în format PDF

Evaluarea Națională 2024

In acest an școlar examenul la Evaluarea Națională 2024 la matematică se va susține în data de 27.06.2024 la ora 09:00.

Până atunci profită de subiectele și baremele simulărior și examenelor precedente și exersează.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anuntat revenirea la programele pre pandemiei. „Având în vedere că în anul școlar 2021-2022 nu au fost perioade de întrerupere a școlii, în ipoteza în care nici în anul școlar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru examenul național de bacalaureat”.

Anul școlar 2023—2024 începe oficial la data de 1 septembrie 2023 și se încheie pe 31 august 2024, cuprinzând un total de 36 de săptămâni de cursuri planificate. Cu toate acestea, există excepții pentru anumite categorii de elevi:

a) Pentru clasele a XII-a cu zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată mai scurtă, de 34 de săptămâni de cursuri, și se încheie mai devreme, la data de 7 iunie 2024.

b) Clasa a VIII-a are un an școlar de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 14 iunie 2024.

c) Pentru clasele din învățământul liceal de filieră tehnologică (cu excepția celor menționate la punctul a) și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată mai lungă de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie mai târziu, la data de 28 iunie 2024.

d) Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este stabilită conform planurilor-cadru de învățământ în vigoare.

Aceste reguli specifice aduc claritate în ceea ce privește durata și datele de începere și încheiere ale anului școlar 2023—2024, adaptându-le necesităților diferitelor niveluri de învățământ.

Dacă îți place platforma noastră, te invit și pe pagina noastră de Facebook și Youtube

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email