Meniu

Rezultate Evaluarea Națională matematică 2024

Blog
Meditații la matematică

Rezultate Evaluarea Națională matematică 2024 fost publicate de Ministerul Educației. Vezi listele cu notele și mediile pe județe – LISTĂ

La Matematică România elevii ce au fost meditați de mine, au obținut notele meritate în funcție de efortul depus.

Am atins performanța de a avea 3 elevi cu nota maximă de 10 la examenul de Evaluare Națională la matematică.

Țin să felicit elevii pentru efortul depus, părinții pentru implicare și nu în ultimul rând profesorilor de la clasă pentru implicare și devotament. Fară una din părți, rezultatele nu erau pe măură.

Meditații la matematică
Meditații la matematică

Ministrul Educației, Ligia Deca, a comunicat că 77,6% dintre candidații la Limba Română au obținut note mai mari de 5, în timp ce la Matematică, procentul notelor peste 5 a fost de 68,7%. Ministrul nu a oferit informații despre media notelor peste 5.

Declarație Ligia Deca referitor la Rezultate Evaluarea Națională matematică 2024

Bună ziua în primul rând, mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurare a evaluării naționale. Mă bucur ca la această conferință de presă să am alături de mine pe domnul secretar de stat Sorin Ion a fost președintele comisiei naționale de Evaluare Națională din Evaluarea Națională. De asemenea, îi mai avem alături pe domnul secretar de stat Zoltan Kallos, dumnealui este președintele Comisiei naționale de bacalaureat. De asemenea, îl avem alături pe domnul director Marian Șuță la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care în aceste zile sunt în continuare implicați în desfășurarea examenului de bacalaureat. S-au desfășurat probele la limba română și la proba obligatorie a profilului. Urmează mâine proba la alegere și apoi ultima probă, cea la limba maternă. Suntem, de asemenea, într-un moment care marchează un pas înainte extrem de important, și anume este anul în care evaluarea digitalizată se generalizează.

Pentru prima dată, la Evaluarea Națională, lucrările au fost corectate în întregime folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. Din punct de vedere al prezenței, la Evaluarea Națională a fost prezenți aproape 153.000 de candidați la fiecare dintre probele de limbă română și matematică și peste 8300 de candidați limba maternă. Cea mai ridicată prezență s-a înregistrat în județele București, Neamț, Constanța, Ilfov, Tucea și Gorj peste 98% cea mai scăzută prezență s-a înregistrat în județele Teleorman, Brăila, Olt, Satu Mare și Bihor, unde au avut o rată de prezență între 89,3% și 91,4% în ceea ce privește desfășurarea probelor, acestea au avut loc în 3.392 de centre de examen și aș vrea să-i felicit pe colegii mei de la comisia națională, pe cei din comisiile județene și pe profesorii asistenți pentru că au fost soluționate toate cererile pentru asigurarea de condiții speciale și pentru copiii din spital, doi dintre ei aflându-se chiar în afara țării.

Toți cei care au solicitat au putut susține probele evaluării naționale. În total, au fost date 2.585 de aprobări pentru cazuri speciale, dintre care 20 pentru susținerea examenului la domiciliu, 27 examen în spital. Și în celelalte situații au fost asigurate condiții adaptate pentru asigurare a egalizării de șanse pentru candidații cu deficiențe de auz, deficiențe de vedere, tulburări de neurodezvoltare, diabet, ș.a.m.d. Din punct de vedere al statisticilor naționale, la limba română, 77,6% dintre candidații prezenți au obținut note peste cinci, față de 73,98% la simulare. Procentul este așadar în creștere. La matematică, 68,7% dintre candidații prezenți au obținut note peste cinci, față de 42,37% la simulare. Avem, așadar, o creștere de peste 26% în ceea ce privește notele de 10 la limba română.

407 candidați au obținut nota 10 la matematică, 1.060 de candidați au obținut nota 10, iar candidați care să fi obținut nota 10 atât la limba română, cât și la matematică, pentru a obține media 10 avem 65 la nivelul întregii țări. 

Între copiii care au obținut medii între 5-10 cel mai mare procent se situează în intervalul de medii 7-8,99. Puțin peste 33% dintre copii s-au situat în acest interval de medie. De altfel, rezultatele sunt acum disponibile pe platformă, atât în varianta sintetică, așa cum sunteți obișnuiți prin dosarul de presă, cât și pentru fiecare candidat în parte, prin acces individualizat. Din punct de vedere al evaluării digitalizate. Așa cum am mai menționat, noutatea acestui an este organizarea celui mai mare examen pe care îl organizăm în România, atât din punct de vedere al numărului de candidați, cât și din punct de vedere al oamenilor implicați în proces.

Practic, avem garanția că putem organiza astfel de examene cu corectură digitalizată, pentru o imagine de ansamblu. 

În organizarea și desfășurare a Evaluării Naționale 2024 au fost implicați peste 21.000 profesori asistenți, aproximativ 14.000 cadre didactice implicate în organizare și desfășurare la nivel de centre de examen și aproape 9.000 de profesori evaluatori la cele trei discipline și le mulțumesc tuturor pentru implicare. Am primit feedback în contextul organizării simulării lor și am îmbunătățit procesul de evaluare. În urma feedback-ului, am îmbunătățit platforma și acolo unde se înregistra o diferență de notare între itemii obiectivi practic, lucrarea a fost retransmisă evaluatorilor pentru reverificare. A mai existat o noutate în acest an pentru prima dată de când să susțin examene naționale, evaluatorii din toată țara au fost instruiți direct de la Ministerul Educației. În fiecare din centrele ei erau prezenți pentru demararea procedurilor de evaluare.

Aceasta abordare a contribuit, așa cum ne arată datele din acest moment, la o evaluare mai unitară și le mulțumesc colegilor mei din CNPEE care au realizat aceste sesiuni de instruire, pentru care feedback-ul este unul extrem de bun. Per ansamblu, aceste două măsuri amintite au făcut ca acuratețea evaluării să crească procentul lucrărilor la limba română recorectate pentru diferențe mai mari de un punct s-a redus la jumătate față de simulări, față de 11,39% la simulări. Acum avem 6,39% lucrări recorectate pentru diferențe mai mari de un punct între cei doi corectori. La matematică, la simulări au fost recorectate 0,1% dintre lucrări, 0,25%, iar acum au fost reevaluate pentru diferență mai mare de un punct – 0,1% dintre lucrări.

Tot legat de evaluarea digitalizată, dat fiind volumul de muncă mai mare, precum și responsabilitatea crescută, cuantumul sumei pentru asistenții cu atribuții de scanare a crescut anul acesta cu aproape 24% la Evaluarea Națională și cu 25% la bacalaureat, raportat la sesiunea din toamnă-toamna anului trecut. Aș vrea să mai precizez și faptul că după ce se va încheia și examenul de bacalaureat, vom colecta feedback atât în ceea ce privește desfășurarea examenelor, cât și în ceea ce privește procesul de evaluare digitalizată, pentru a continua îmbunătățirea atât a platforme informatice, cât și a metodologiilor pentru organizarea și desfășurare a acestor examene naționale ce urmează în zilele următoare. Eventualele contestații la Evaluarea Națională pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice astăzi, în intervalul orar 16-19, și mâine, 4 iulie, în intervalul orar opt-12. Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

După afișarea rezultatelor finale, încep a etapele admiterii la liceu. Prima dintre acestea este afișarea ierarhiei candidaților pe județ, aceasta având loc pe 10 iulie.

Această etapă este de asemenea urmată de completare a opțiunilor pentru admiterea la liceu între 11 și 22 iulie, iar repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu va avea loc pe 24 iulie. Pentru bacalaureat, așa cum spuneam, mâine se va susține proba scrisă, disciplina la alegere, iar rezultatele inițiale, înainte de contestații, se vor afișa pe 8 iulie”.

Rezultate Evaluarea Națională matematică 2024
Rezultate Evaluarea Națională matematică 2024

Rezultate Evaluarea Națională matematică 2024 – Listele cu notele înainte de contestații, pe fiecare județ în parte:

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Alba

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Argeş

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Arad

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Municipiul Bucureşti

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Bacău

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Bihor

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Bistriţa-Năsăud

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Brăila

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Botoşani

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Braşov

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Buzău

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Cluj

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Călăraşi

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Caraş-Severin

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Constanța

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Covasna

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Dâmbovița

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Dolj

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Gorj

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Galați

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Giurgiu

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Hunedoara

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Harghita

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Ilfov

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Ialomița

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Iași

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Mehedinți

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Maramureş

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Mureş

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Neamț

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Olt

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Prahova

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Sibiu

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Sălaj

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Satu-Mare

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Suceava

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Tulcea

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Timiş

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Teleorman

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Vâlcea

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Vrancea

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Vaslui

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Dacă îți place platforma noastră, te invit și pe pagina noastră de Facebook și Youtube

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *