Meniu

Sfaturi pentru Evaluarea Națională la matematică

Blog

Iată câteva sfaturi pentru Evaluarea Națională care te pot ajuta să abordezi eficient subiectele.

1. Citeste cu atenție enunțul problemei.

Este important să înțelegi exact ceea ce se cere în enunțul problemei, astfel încât să poți alege strategia potrivită pentru a o rezolva. Citește enunțul cu atenție, de mai multe ori, dacă este nevoie, și subliniază cuvintele cheie care  te pot ajuta să înțelegi problema.

2. Identifică ceea ce știi deja.  

Analizează problema și gândește-te la ceea ce știi deja despre subiectul dat. Dacă ai întâlnit o problemă similară în trecut, încearcă să-ți amintești soluția și strategia utilizată.

3. Planifică o strategie.

După ce ai citit cu atenție enunțul și ai identificat ceea ce știi deja, încearcă să planifici o strategie pentru a rezolva problema. Poți utiliza o schemă, o schiță sau o diagramă pentru a te ajuta să vizualizezi problema.

4. Rezolvă problema pas cu pas.

După ce ai planificat o strategie, începe să rezolvi problema pas cu pas. Asigură-te că urmezi cu atenție  planul și că nu ratezi nici un pas important.

5. Verifică-ți răspunsul.

După ce ai rezolvat problema, verifică-ți răspunsul. Verifică dacă acesta corespunde cu ceea ce se  cere în enunțul problemei și dacă ai folosit corect formulele matematice. Este important să acorzi timp și atenție verificării răspunsului pentru a fi sigur că este corect.

6. Gestionează-ți timpul.

Este important să gestionezi bine timpul pe parcursul examenului. Nu rămâne blocat la o problemă dificilă și nu uita să acorzi suficient timp pentru a-ți verifica răspunsurile.

7. Fii răbdător și stăpân pe tine.

Examenele pot fi stresante, dar este important să rămâi stăpân pe tine și să fii răbdător în timpul rezolvării problemelor. Dacă te simți blocat sau anxios, ia o pauză scurtă pentru a te concentra și a-ți reveni.

8. NU te panica!!!

Panica este cel mai mare “dusman” al tău din timpul unui examen. Dacă nu știi cum să rezolvi un exercițiu, nu te panica și treci la următorul subiect. După ce termini toate exercițiile, revii la cel nerezolvat.

Sper că aceste sfaturi îți vor fi de ajutor în timpul examenului de Evaluare Națională la matematică. Spor la învățat!

Curs recapitulare

Meditații matematică

Material sinteză EN Matematică

Dacă îți place platforma noastră, te invit și pe pagina noastră de Facebook și Youtube

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *